financieel

De Goudprijs en naast de prijs van goud ook de prijs van zilver, platina en palladium

Verse relevante beursinformatie, economisch en financieel nieuws verzameld en dus altijd aktueel. Met overzichten van de AEX, rente en koersen, en de prijzen van ruwe olie, goud en andere edelmetalen. Ook de headlines uit de financiele wereld en een up-to-date overzicht van faillissementen in de bouw en horeca.


Goud blijft de belangrijkste financiële activa van bijna alle centrale banken naast vreemde valuta's en staatsobligaties. Het wordt ook aangehouden door centrale banken als indekking tegen leningen aan hun eigen overheden in de vorm van een interne reserve.

Tijdens de jaren '90 liquideerde Rusland grote delen van de goudreserves van de vroegere Sovjet-Unie, terwijl verscheidene andere landen goud als voorbereiding op de Economische en Monetaire Unie verzamelden.
Goud in Euro per Kg
[Most Recent Quotes from www.kitco.com]Zilver in Euro per Kg
[Most Recent Quotes from www.kitco.com]Platina in Euro per Kg
[Most Recent Quotes from www.kitco.com]Palladium in Euro per Kg
[Most Recent Quotes from www.kitco.com]
De Zwitserse frank stapte af van zijn volledig in goud omwisselbare dekking. Desondanks worden door vele naties significante goudreserves aangehouden als middel om hun munt te verdedigen, en als indekking tegen de Amerikaanse dollar, die het grootste deel van liquide muntreserves vormt.

Zwakte van de dollar wordt veelal gecompenseerd door stijgende goudprijzen.


Op deze pagina, de meest aktuele goudprijs en de prijzen van ander edelmetaal.

Ververs de pagina voor de meest aktuele prijzenWil je een kennis op de hoogte stellen van deze website? Mail dan deze link!
Vul het emailadres van de ontvanger in:Copyright © 2010 - SuRish int. - all rights reserved

Contact
links & linkpartners | - | disclaimer, privacy & cookies
Your Hosting - Domeinnaam Registreren en Webhosting